Algemene informatie

Zwemtrainingen

Iedereen met minimaal het zwemdiploma B is welkom bij onze vereniging. Uiteraard mag er een aantal lessen/trainingen vrijblijvend worden meegezwommen voordat het aanmeldingsformulier wordt ingevuld/ondertekend. De jonge zwemmers worden ingedeeld in groep 3. Tijdens de 2 trainingen per week worden (nieuwe) zwemtechnieken aangeleerd/verbeterd, wordt aan de conditie en het uithoudingsvermogen gewerkt en worden vaardigheden uit diverse te behalen zwemdiploma’s aangeleerd. Plezier in en bij het zwemmen staat altijd voorop!

Een- of tweemaal per jaar wordt het diplomazwemmen georganiseerd. Allereerst wordt geoefend voor het Startdiploma. Dit diploma is door de eigen lesgevers/trainers ontwikkeld, met als doel de overgang van het C-diploma naar het diploma Zwemvaardigheid 1 te verkleinen. Na het behalen van het Startdiploma kunnen de diploma’s Zwemvaardigheid 1, 2 en 3 worden behaald. Deze diploma’s worden uitgegeven door het Nationaal Platform Zwembaden/NRZ.
Binnen groep 3 wordt ook voorbereid op het wedstrijdzwemmen. De zwemmers die dit leuk vinden kunnen meedoen aan de wedstrijden voor niet-startvergunninghouders (zonder de strakke regels van het echte wedstrijdzwemmen).

Zijn de zwemtechnieken en wat wedstrijdervaring verkregen dan kan de overstap worden gemaakt naar de wedstrijdgroep 2. Deze groep traint 3 x per week. De trainingen in deze groep zijn gericht op het wedstrijdzwemmen. Voor de jongste zwemmers van de groep zijn vooral de Miniorenwedstrijden van belang en voor de wat oudere zwemmers de Verenigingscompetities. Ook wordt deelgenomen aan B4kamp-wedstrijden (samen met deelnemers uit bevriende zwemverengingen) en aan LAC wedstrijden (wedstrijden van 200/400 meter en meer).

Tijdens de training wordt voor deze wedstrijden getraind, waarbij de techniek een groot aandachtspunt is. Het gaat hierbij om zowel de uitvoering van de zwemslag als van de start en keerpunten. Door de trainers is een techniektoets ontwikkeld, die gedurende het seizoen wordt afgenomen voor alle zwemslagen (schoolslag, borstcrawl, rugcrawl en vlinderslag). De techniektoets geeft een beeld, voor zowel trainers als zwemmers en ouders, wat al heel goed gaat en waar nog verbeterpunten zitten.
Naast de techniektoets is er in groep 2 ook ruimte voor het afzwemmen voor de zwemvaardigheidsdiploma’s, voor ludieke activiteiten, zoals estafettes, bokje springen en bijzondere zwemslagen. Al deze onderdelen worden verweven in de trainingen. Ook in deze groep geldt dat de trainers (vrijwilligers) enthousiast aan het bad staan en het beste uit elk kind willen halen, maar hen ook veel plezier in het zwemmen willen geven.

De wedstrijdzwemmers maken veelal de stap naar de wedstrijdgroep 1 als ze rond de 12 jaar zijn. In deze groep worden de trainingen geïntensiveerd, zowel op het gebied van techniekverfijning als de te zwemmen afstanden. Er wordt deelgenomen aan de Verengingscompetitie, de B4-wedstrijden en het Lange Afstandscircuit (LAC).

Voor alle zwemmers uit groep 3, 2 en 1 worden jaarlijks, in respectievelijk juni en december, het Brevetzwemmen en de Clubkampioenschappen georganiseerd.

Masterzwemmen

De oudere en oud-wedstrijdzwemmers kunnen deelnemen aan het Masterzwemmen. Tijdens Masterwedstrijden worden afstanden gezwommen in leeftijdscategorieën per 5 jaar: van 20-24 (pre-masters) t/m 95-99, en zelfs 100+. Je komt er zwemmers tegen in elke leeftijdscategorie en elke snelheid (beginnend tot fanatiek).
De trainingen worden in overleg vastgesteld.

Trimzwemmen

Eenmaal per week is het bad gereserveerd voor de volwassen trimzwemmers. Tijdens de 45 minuten staan verbetering van conditie en uithoudingsvermogen centraal. Oefeningen met en zonder materiaal, zwemmen van verschillende zwemslagen, kortom inspanning in een ontspannen sfeer is het motto. Zwemmers van alle leeftijden en alle zwemniveau’s zijn welkom!

Meer informatie?

Kijk voor meer informatie op deze website of neem contact op met het secretariaat van de Zwemtechnische Commissie (ztc@zvsassenheim.nl en 0252 410404). In overleg wordt afgesproken wanneer er kan worden kennisgemaakt en meegezwommen.

Reacties

Reageren is niet mogelijk.

 • Erkend leerbedrijf

 • Professionele zwembrillen kopen

  Zwembrilletjes.eu Kortingscode: ZVSASSE5
 • Sponsor de vereniging met je aankoop

 • Hall of fame wk 16

  Geen resultaten gevondenGeen resultaten gevonden
  Bezoek de Hall of Fame
 • Aankomende waterpolo wedstrijden

 • Zwemtijden online!

  Benieuwd naar je persoonlijke zwemtijden?
 • Jeugdcommissie Kalender

  Knutselavond: 25 januari 2019
  Fifa-karaoke avond: 15 maart 2019
  Klaverjasavond: 5 april 2019
  Zomerkamp: 17 – 24 augustus 2019

 • Vind ons op Facebook!