Algemene informatie

Waterpolo staat bekent als een “harde” sport in het water, niets is minder waar! Elke week beleven jongens en meisjes, dames en heren heel veel plezier aan deze sport waar blessures een uitzondering zijn.
Onze vereniging biedt waterpolo voor alle leeftijden vanaf 6 jaar. Sassenheim speelt wisselend met maar liefst 10-12 teams in de competitie. De teams zijn op verschillende niveaus actief: zowel landelijk als regionaal. Het thuisbad van Sassenheim is De Wasbeek in Sassenheim.

Onze vereniging wordt gekenmerkt door gezellige wedstrijdavonden op zaterdag en zondag. Op deze avonden worden zowel wedstrijden van de jeugd, als van dames en heren gespeeld. Deze korte verbinding tussen jeugd en senioren zorgt voor een altijd goede sfeer op de tribune. Kom gerust eens kijken en proef de gezelligheid en sportiviteit van het waterpolo bij Sassenheim.
Daarnaast bestaat er natuurlijk de mogelijkheid om een keer mee te komen trainen. Kom gerust eens kijken bij een training of doe een keer mee.  Naast de wedstrijden biedt de waterpolo ook nog andere activiteiten, zoals buiten trainen in de zomer, waterpolotoernooien en het trainingsweekend.

Mini-polo
Om jongste kinderen kennis te laten maken met waterpolo leren wij onze kinderen spelenderwijs omgaan met een bal in het water en gaat ook de aandacht naar het zwemmen. Sassenheim doet meerdere keren per jaar mee aan minipolo-toernooien. Zonder al te veel belemmerende regels kunnen kinderen vanaf zes jaar hierbij op een speelse manier kennis maken met de wedstrijden, waarbij tegen verenigingen uit de omgeving gespeeld en geoefend wordt.
Uitgangspunt bij het minipolo is om spelend de regels van waterpolo te leren. Hoewel de basiselementen hetzelfde zijn als bij het ‘gewone’ waterpolo, mag bij minipolo (bijna) alles. Zo is het toegestaan de bal met twee handen te spelen en hebben de teams geen keeper. De scheidsrechter (bij het minipolo ‘spelleider’ genaamd) treedt eigenlijk alleen op om het spel zo leuk mogelijk te laten verlopen. Er wordt gespeeld op verkleinde speelveldjes en met aangepast materiaal (doel, bal, speelveld). Het spel staat hierbij centraal, en in mindere mate de vaardigheden.

Jeugdpolo
Sassenheim hanteert al jaren het principe dat een goed jeugdbeleid de basis is voor succesvolle seniorenteams. Daarbij is één van de doelstellingen van onze vereniging ook dat ieder kind met veel plezier kan waterpoloën, trainen en spelen op zijn of haar niveau. Sassenheim speelt competitie met gemengde teams < 11 en 13 jaar, jongens < 15 en <17 jaar en meisjes <17 jaar. Alle jeugdteams spelen op district niveau. Daarnaast zijn er voor onze jeugd elk jaar een aantal toernooien waar met veel plezier gespeeld wordt.

Senioren polo
De seniorenteams van Sassenheim spelen in verschillende competities. Zowel in regio West als landelijk. Sassenheim speelt met vier heren teams en twee dames teams. Ook de senioren doen buiten de competitie mee aan verschillende toernooien.

Meer informatie en aanmelden?

Wil je meer informatie over waterpolo bij zwemvereniging Sassenheim? Neem dan gerust contact op via waterpolo@zvsassenheim.nl.

Reacties

Reageren is niet mogelijk.

 • Erkend leerbedrijf

 • Professionele zwembrillen kopen

  Zwembrilletjes.eu Kortingscode: ZVSASSE5
 • Sponsor de vereniging met je aankoop

 • Hall of fame wk 16

  Geen resultaten gevondenGeen resultaten gevonden
  Bezoek de Hall of Fame
 • Aankomende waterpolo wedstrijden

 • Zwemtijden online!

  Benieuwd naar je persoonlijke zwemtijden?
 • Jeugdcommissie Kalender

  Knutselavond: 25 januari 2019
  Fifa-karaoke avond: 15 maart 2019
  Klaverjasavond: 5 april 2019
  Zomerkamp: 17 – 24 augustus 2019

 • Vind ons op Facebook!