Waterpolo

Waterpolo staat bekend als een “harde” sport in het water, niets is minder waar! Elke week beleven jongens en meisje vanaf 6 jaar, dames en heren heel veel plezier aan deze sport waar blessures een uitzondering zijn.
Onze vereniging biedt waterpolo voor alle leeftijden vanaf 6 jaar. Sassenheim speelt wisselend met maar liefst 10-12 teams in de competitie. De teams zijn op verschillende niveaus actief: zowel in het district als landelijk. Het thuisbad van Sassenheim is De Wasbeek in Sassenheim.

Onze vereniging wordt gekenmerkt door gezellige wedstrijdavonden op zaterdag- en zondagmiddag en avond. Op zaterdag beginnen de wedstrijden om 17:15 en op zondag om 16:15. Op deze avonden worden zowel wedstrijden van de jeugd, als van dames en heren gespeeld. Deze korte verbinding tussen jeugd en senioren zorgt voor een altijd goede sfeer op de tribune. Kom gerust eens kijken en proef de gezelligheid en sportiviteit van het waterpolo bij Sassenheim.
Daarnaast bestaat er natuurlijk de mogelijkheid om een keer mee te komen trainen. Kom gerust eens kijken bij een training of doe een keer mee.
Naast de wedstrijden biedt de waterpolo ook nog andere activiteiten, zoals buiten trainen in de zomer, waterpolotoernooien en het trainingsweekend.

Mini-polo
Om de jongste kinderen kennis te laten maken met waterpolo leren wij onze kinderen spelenderwijs omgaan met een bal in het water en gaat ook de aandacht naar het zwemmen. Sassenheim doet meerdere keren per jaar mee aan minipolo-toernooien. Zonder al te veel belemmerende regels kunnen kinderen vanaf zes jaar hierbij op een speelse manier kennis maken met de wedstrijden, waarbij tegen verenigingen uit de omgeving gespeeld en geoefend wordt.
Uitgangspunt bij het minipolo is om spelend de regels van waterpolo te leren. Hoewel de basiselementen hetzelfde zijn als bij het ‘gewone’ waterpolo, mag bij minipolo (bijna) alles. Zo is het toegestaan de bal met twee handen te spelen en hebben de teams geen keeper. De scheidsrechter (bij het minipolo ‘spelleider’ genaamd) treedt eigenlijk alleen op om het spel zo leuk mogelijk te laten verlopen. Er wordt gespeeld op verkleinde speelveldjes en met aangepast materiaal (doel, bal, speelveld). Het spel staat hierbij centraal, en in mindere mate de vaardigheden.

Jeugdpolo
Sassenheim hanteert al jaren het principe dat een goed jeugdbeleid de basis is voor succesvolle seniorenteams. Daarbij is één van de doelstellingen van onze vereniging ook dat ieder kind met veel plezier kan waterpoloën, trainen en spelen op zijn of haar niveau. Sassenheim speelt competitie met gemengde teams < 11 en 13 jaar, jongens en meiden onder 15 jaar en jongens onder de  17 en 19 jaar. Alle jeugdteams spelen op district niveau. Daarnaast zijn er voor onze jeugd elk jaar een aantal toernooien waar met veel plezier gespeeld wordt.

Senioren
De seniorenteams van Sassenheim spelen in verschillende competities. Zowel in regio West als landelijk. Sassenheim speelt met 4 Heren teams en 2 damesteams. Ook de senioren doen buiten de competitie mee aan verschillende toernooien en de bekercompetitie.

Spelregels 2013-2017 (751)

Reacties

Een Reactie op “Waterpolo”

 1. Hanneke Smit zei op 31 december 2015 om 22:17

  Geachte meneer/mevrouw,

  Ik wil u vragen of we een keer kunnen komen kijken bij een training van waterpolo. Onze zoon is negen. Geen haast.
  Fijne jaarwisseling.
  Groet, Hanneke

 • Erkend leerbedrijf

 • Professionele zwembrillen kopen

  Zwembrilletjes.eu Kortingscode: ZVSASSE5
 • Waterpolouitslagen

 • Hall of fame wk 14

  SpelerDoelpunten
  1.Pim Geurds6
  2.Isa Warmerdam5
  3.Stan Geurds5

  SpelerUitsluitingen
  1.Martijn Odems3
  2.Jelle van de Berg2
  3.Vianne den Dulk2

  Bezoek de Hall of Fame
 • Aankomende waterpolo wedstrijden

 • Zwemtijden online!

  Benieuwd naar je persoonlijke zwemtijden?
 • Verjaardagkalender

   20-08: Arend Buurma
   23-08: Fleur Nieuwenhout
 • Categorieën

 • Jeugdcommissie Kalender

  Sep/Okt: Totemroof

  Okt/Nov: Bieravond

  Dec: Gala

  Zomerkamp 2018: 4 t/m 11 aug óf 11 t/m 18 aug

 • Vind ons op Facebook!